Welkom op de pagina van Stichting De Hoeve van Nunspeet Express.

Stichting De Hoeve van Nunspeet Express is opgericht in 2017. Een initiatief van de stichting is het treintje De Hoeve van Nunspeet Express.

Het werk van de stichting:
De stichting heeft tot doel door middel van een treintje en/of andere ludieke vervoermiddelen toeristen, en plaatselijke inwoners te vervoeren door de gemeente Nunspeet en omgeving. Hiertoe maakt de stichting gebruik van vrijwilligers als chauffeur en vrijwilligers voor het onderhouden van de vervoermiddelen. Het besturen en het maken van beleid van de stichting zal ook op vrijwillige basis gebeuren. De stichting voert de activiteiten uit over het gehele jaar. Het werk van de stichting zal in zijn geheel bijdragen tot promotie van de gemeente Nunspeet als toeristische verblijfplaats en woonplaats voor haar eigen bevolking.

Manier van geld werven:
De stichting verwacht aan haar doelstellingen te kunnen voldoen door het verkregen van gelden op tenminste de volgende wijzen:

A. Vrijwillige bijdragen door de gebruikers van de vervoermiddelen.
B. Donateursbijdragen.
C. Giften.
D. Sponsorbijdragen.
E. Het houden van diverse acties gericht op en in combinatie met de doelstelling van de stichting.

Beheer van het vermogen van de stichting:
Het vermogen van de stichting zal beheerd worden door haar bestuur. Het bestuur zal zich laten bij staan door een commissie bestaande uit mensen die een dwarsdoorsnee van de plaatselijke bevolking en bedrijfsleven  vertegenwoordigen. Jaarlijks zal de commissie advies geven omtrent de inzet van het vermogen voor het komende jaar. Hierbij zal rekening worden gehouden dat de stichting minimaal als vermogen 25 procent van het balanstotaal wil aanhouden.

Besteding van het vermogen:
Het verkregen vermogen zal allereerst ingezet worden tot verwezenlijking van de eigen doelstellingen. Een surplus op de balans zal jaarlijks als gift worden uitgedeeld aan een of meer andere ANBI instellingen gevestigd binnen de gemeente Nunspeet.

Beloningsbeleid:

Het bestuur is onbezoldigd.

Bestuurssamenstelling:

Voorzitter – Frens, Jakob
Secretaris – Frens, Harmen
Penningmeester – Boeve, Marinus

Contactgegevens:

Stichting De Hoeve van Nunspeet Express
Elspeterweg 14
8071 PA NUNSPEET
T: 0341-260106
E: [email protected]

RSIN: 857413521

Stichting De Hoeve van Nunspeet Express is erg blij met de samenwerking tussen Nunspeetse ondernemers.


-> Reizigers met het treintje krijgen bij Kadoboetiek Jeanine tegen inlevering van de bon 25% korting op het 2de artikel.
-> De Zuivelhoeve heeft een speciale aanbieding voor de reizigers, namelijk heksenkaas met dippers voor slechts €3,99.
-> Bij Bezoekerscentrum Nunspeet ontvangen passagiers een
gratis presentje bij een entree ticket. 

-> Wilt u een herinnering van de Veluwe mee naar huis nemen? Ga dan nog even langs bij Slijterij Heijda en krijg 10% korting op aankoop van een streekproduct.
-> Lekker nagenieten van een ritje in de trein? Bij Brasserie 14 krijgt u tegen inlevering van de bon het tweede kopje koffie voor €1,-.
-> Na een spannende rit, nog even spelen bij Pannenkoekenhuis De Boskabouter en dan tegen inlevering van de bon een gratis kinderijsje ophalen.

 ->Nunspeet uit de kunst heeft een mooi museum waar de werken van Nunspeetse kunstenaars te bewonderen zijn. Brengt u een bezoek, dan krijgt u tegen inlevering van de bon €2,50 korting op de entree.

 ->De beste vis van het dorp krijgt men bij visspecialist beukens aan de Laan. Tegen inlevering van de bon kunt u voor slechts €5,- genieten van een portie kibbeling incl. frisdrank.